header

Gecertificeerd:

(Jan Houwen)

Aangesloten bij:

Nyingma Centrum
Nederland

Praktijk Lichaamsgerichte (Psycho)therapie
'naar een vrij stromende levensenergie'


Mindfulnesstraining

Beknopte informatie

Mindfulnesstraining is een training om met aandacht te leren leven. Met mindfulness leer je bewust omgaan met o.a. spanning en stress, vermoeidheid en pijn. Je leert om vaker een stapje terug te doen. Het leven wordt makkelijker en voelt rijker aan.

De 'aandachttraining' of 'mindfulnesstraining' is een duidelijk omschreven achtweeks programma, waarin het oosterse mindfulness verbonden is met westerse psychologie. Duizenden mensen hebben de training gevolgd en er is veel onderzoek gedaan naar de effecten.
Deze pagina bevat de beknopte informatie. Wil je meer lezen over mindfulness, klik dan hier…..

Achtweekse training
De training beslaat acht weken: acht sessies van 2,5 uur, plus één hele dag. Iedere sessie heeft een thema. Een periode die goed is te overzien en toch voldoende is voor grondige kennismaking.

Praktische training
Aandachttraining is geen theoretische, maar een praktische training. Je leert door te doen.
Onderdelen van iedere sessie zijn:
- begeleide aandachts- en concentratie- oefeningen
- bewegingsoefeningen
- zit- en loopmeditatie.
De ervaringen die deelnemers tijdens het oefenen opdoen, worden tijdens de uitwisselingen in de groep besproken. Zij zijn de beste leermeesters. Daarnaast krijgen deelnemers cd’s met begeleide oefeningen en meditaties en een cursusmap. De cursusmap bevat informatie over mindfulness, het huiswerk en het thema van de sessie.
Tijdens elke bijeenkomst komt een thema aan bod ter ondersteuning van de oefeningen, de juiste instelling daarbij en de betekenis ervan voor het dagelijks leven.

Dagelijks oefenen
Aandacht trainen is een vaardigheid trainen en dat behoeft oefening. Tijdens de training is het belangrijk om ook thuis dagelijks te oefenen. Gedurende de training geldt als richtlijn een tijdsinvestering van drie kwartier per dag.

Kleding
Meestal zitten of liggen we op een meditatiekussen en/of yogamat. Gewone, gemakkelijk zittende kleding is daarom praktisch. Het is prettig om een deken mee te brengen om om je heen te slaan.

Fysieke belasting
Mensen met lichamelijke beperkingen kunnen meestal zonder problemen mee doen, maar het is wel goed om het even van te voren te bespreken.

Stiltedag
Op tweederde van de training is er een hele oefendag. Deze dag biedt de gelegenheid om langduriger met mindfulness te oefenen en hier op een dieper niveau contact mee te maken. De dag wordt grotendeels in stilte doorgebracht, waardoor het oefenen intensiever wordt.

Kennismaking
Vooraf vindt een (telefonisch) kennismakingsgesprek met de trainer plaats om te zien of de training bij jouw verwachtingen past. Op 14 januari is er een proefles.

En na de training?
Na de laatste sessie is het aan jou om met mindfulness verder te gaan. Veel deelnemers integreren meditatie en aandachtoefeningen in hun dagelijks leven of zoeken vervolgcursussen om hun ervaring te verdiepen.

Data
Op 21 januari is er een proefles.
De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagen van 19.15 tot 21.45 uur en van 28 januari t/m 25 maart 2015 (niet op 18-02).
Op zaterdag 14 maart van 10.00 tot 16.00 uur is de stiltedag.
Graag 5 minuten voor aanvang aanwezig zijn zodat we op tijd kunnen beginnen. De groep bestaat uit 4 tot 6 mensen.

Trainers
De training wordtverzorg door een gecertificeerde mindfulnesstrainer
Jan Houwen, lichaamsgericht therapeut en psychotherapist ER.

Locatie
De cursus wordt gegeven bij mij thuis: Koningskaars 24 in Venray.  Vanaf 19.00 uur staat de deur open.

Benodigdheden
Gemakkelijk zittende kleding, een deken om om je heen te slaan.

Kosten
De kosten: €295,--, voor aanvang van de training over te maken op 2584007 t.n.v. J.L. Houwen. Alle deelnemers ontvangen een CD met oefeningen en een werkboek met aanvullende teksten, inspiratie en opdrachten die de sessies en het thuis mediteren ondersteunen.

Individueel
Het is mogelijk om de Mindfulness-training individueel te volgen, de kosten bedragen € 750,- voor 8 sessies van twee uur en een intakegesprek. Deze prijs is voor deelnemers die geen vergoeding krijgen van de ziektekostenverzekeraar, een uitkeringsinstantie of evt. de werkgever. Vergoeding door de ziektekostenverzekeraar is afhankelijk van uw polis mogelijk.

Wil je meer lezen over mindfulness, klik dan hier…..

 

Wil je meer informatie of jezelf opgeven:

Jan Houwen
Tel.: 0478 587 364
E-mail: jan.houwen@dorje.nl

Download hier de folder van de mindfulnesstraining

Wanneer je deze niet kunt openen, klik dan hier: Get Adobe Reader

Up

Grijze balk

 


Op dit moment geen cursussen in het verschiet

 


Koningskaars 24 ● 5803 JC Venray ● 0478 587364 ● Jan.Houwen@dorje.nlMonique.Verschuuren@dorje.nl ● www.dorje.nl