header

Gecertificeerd:

(Jan Houwen)

Aangesloten bij:

Nyingma Centrum
Nederland

Praktijk Lichaamsgerichte (Psycho)therapie
'naar een vrij stromende levensenergie'


 

 

 

 

 

 

Tibetaanse Yoga,
Meditatie en Mindfulness

8 cursusavonden vanaf
dinsdagavond 2 november met Jan Houwen
van 19.30 tot 21.15 uur

 

Inhoud
We werken met heel langzame losmaak-, adem- en bewegingsoefeningen afkomstig uit de Kum Nye (een vorm van Tibetaanse Yoga), die op zichzelf al meditatief zijn. Daarnaast werken we met meditaties, geleide visualisaties en mantra's. De oefeningen die we gebruiken komen voornamelijk uit de boeken “Kum Nye” en “De betekenis van vreugde en de betekenis van zijn” van de Tibetaanse lamaTarthang Tulku. Elke avond zullen we ter inspiratie ook een stukje lezen uit het laatst genoemde boek. Dit boek voegt een nieuwe dimensie toe aan het basisonderricht Kum Nye en wijst de weg naar innerlijke vrede, niet afhankelijk van voorwaarden en omstandigheden buiten ons.

Tarthang Tulku: “Kum Nye heeft het vermogen in zich een kwaliteit van stralende openheid voort te brengen, die de geest tijd en ruimte geeft om te zijn. Nieuwe krachten van de geest komen omhoog en wij ontdekken dat we van nature al compleet zijn, er ontbreekt niets."

Het accent in de cursus ligt op stilte en meditatie. Je leert gevoelens tijd, ruimte en aandacht te geven, contact te maken met de openheid in stilte. Als lichaam, adem en geest zich ontspannen gaat de energie weer vrij stromen. We oefenen in mindfulness van lichaam, mindfulness van gevoelens, mindfulness van adem en mindfulness van mind.

Het doel van de oefeningen is ontspanning en het ontwikkelen van gewaarzijn door middel van ontspanning. Wanneer alles losgelaten wordt, wanneer je volledig ontspannen bent, ontstaan nieuwe keuzemogelijkheden en geleidelijk komt er dan meer plaats voor vreugde en lichtheid in het dagelijkse leven.

In de groep zijn al langer oefenende deelnemers. Het is belangrijk dat je al ervaring hebt in langzame meditatieve bewegingsoefeningen en in het naar binnen keren en reflecteren op een meditatiekussen.

Informatie  
Data:           

8 avonden van dinsdag 2 november t/m 21 december

Tijd:              van 19.30 tot 21.15 uur. Vanaf 19.15 uur kun je aankomen
Plaats:          Koningskaars 24  te Venray
Kosten:  € 120,--
Benodigdheden: gemakkelijk zittende kleding, een deken om om je heen te slaan

 

Inlichtingen / aanmelding:
Jan Houwen 0478-587364
E-mail: jan.houwen@dorje.nl

Download hier de folder

Up

Grijze balk

Laatste update: 20 October, 2021

 

 


Op dit moment geen cursussen in het verschiet

 


Koningskaars 24 ● 5803 JC Venray ● 0478 587364 ● Jan.Houwen@dorje.nlMonique.Verschuuren@dorje.nl ● www.dorje.nl