header

Gecertificeerd:

(Jan Houwen)

Aangesloten bij:

Nyingma Centrum
Nederland

Praktijk Lichaamsgerichte (Psycho)therapie
'naar een vrij stromende levensenergie'


Monique Verschuuren

Mijn naam is Monique Verschuuren.

Ik werk als behandelend psycholoog bij Balans & Impuls, bureau voor advies, training en psychodiagnostiek te Den Haag, en houd daarnaast praktijk als biodynamisch therapeut in Venray.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als sociaal pedagoog aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Van daaruit ben ik werkzaam geweest als onderzoeker in het sociaal cultureel jeugd en jongerenwerk, als medewerkster van een meidenwegloophuis, en als stafkracht en coördinator van de landelijke jeugd- en jongerenorganisatie NIVON.

Ik ging me intensief gaan bezig houden met psychologische ontwikkeling. Ik deed ervaring op met unitieve, lichaamsgerichte en creatieve therapieën. Ik verbleef gedurende anderhalf jaar als werkstudent in een Tibetaans Boeddhistisch Nyingma Centrum in Amsterdam alwaar Nyingma Psychologie onderdeel is van het Tibetaans Boeddhistisch cultuurgoed. Tot op de dag van vandaag ben ik nauw betrokken bij dit meditatiecentrum.

Vanaf 2002 woon ik in Venray. Sinds 2005 werk ik daar samen met Jan Houwen in de Praktijk voor Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie. Parallel daaraan was ik leerkracht in het basisonderwijs. Totdat ik dat inwisselde en behandelend psycholoog werd voor Balans & Impuls in Nijmegen en Eindhoven.

Ik ben ingeschreven in het beroepsregister van de Stichting Beroepsorganisatie voor LichaamsgeoriŽnteerde (Psycho)therapie (SBLP) en in het RBCZ-register.

 

 

De uiteindelijke afsluiting en diplomauitreiking aan Monique Verschuuren op het Nederlands Instituut voor Biodynamische psychologie (NIB).
Met Cora Slieker, de grootmoeder van het biodynamische in Nederland

en de opleiders, van links naar rechts:
Harry Visser, Nicky Smout, Monique, Cora Slieker en Menno de Lange

Up

Grijze balk

 


Op dit moment geen cursussen in het verschiet

 


Koningskaars 24 ● 5803 JC Venray ● 0478 587364 ● Jan.Houwen@dorje.nlMonique.Verschuuren@dorje.nl ● www.dorje.nl