header

Gecertificeerd:

(Jan Houwen)

Aangesloten bij:

Nyingma Centrum
Nederland

Praktijk Lichaamsgerichte (Psycho)therapie
'naar een vrij stromende levensenergie'


Jan Houwen

Mijn naam is Jan Houwen.

Sinds 1989 houd ik praktijk als lichaamsgericht therapeut en begeleid ik groepen in ontspanningstrainingen, mindfulness methodieken, Tibetaanse yoga en meditatie.

Zo'n 40 jaar werkervaring heb ik opgebouwd in de reguliere hulpverlening. Het grootste deel van die jaren werkte ik in de GGZ, klinisch op een behandelafdeling en de laatste 12 jaar in een ambulant team. Tussendoor werkte ik voor een landelijke voogdijorganisatie en in de opvang voor asielzoekers.

Hiernaast ben ik sinds 1990 verbonden aan en geef ik vanuit het Nyingma Centrum Nederland, cursussen en retraites inKum Nyeen Biodynamische Psychologie.

Opleiding:

Ik begon met de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige. Daarna de opleiding HBO-Maatschappelijk Werk. Van  1986 tot 1990 volgde ik de opleiding in de Biodynamische Therapie bij de Stichting Biodynamische Therapie Nijmegen met later specialisaties en supervisie via het Nederlands Instituut voor Biodynamische psychologie (NIB). Na verschillende bijscholingen verkreeg ik in 2008 het certificaat: European Certified Psychotherapist.

Verdere achtergrond:

Door de eigen behoefte aan groei en ontwikkeling maakte ik vanaf 1982 kennis met de lichaamsgerichte psychotherapie (de Biodynamische Psychologie) en met de inzichten uit deKum Nye(Tibetaanse yoga) en het Tibetaanse Boeddhisme zoals die door de Tibetaanse lama Tarthang Tulku naar het westen zijn gebracht.

Het werken aan mijn eigen lijf via de lichaamsgerichte psychotherapie en via het beoefenen vanKum Nyeen meditaties  heeft mij veel gebracht. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mij steeds verder hierin ben gaan verdiepen en dat ik die kennis en inzichten graag wil delen met anderen.

Vanwege mijn pensioengerechtigde leeftijd heb ik mij per 1-1-2022 laten uitschrijven bij het beroepsregister van de Stichting Beroepsorganisatie voor LichaamsgeoriŽnteerde (Psycho)therapie (SBLP) en het RBCZ-register.

 

Het Europees Certificaat Psychotherapie uitgereikt door de EAP, deEuropese Associatie voor Psychotherapie te Wenen:

en de accreditering als European Body-Psychotherapist, uitgereikt door het EABP, de Europese Associatie voor Body-Psychotherapy:

Up

Grijze balk

 


Op dit moment geen cursussen in het verschiet

 


Koningskaars 24 ● 5803 JC Venray ● 0478 587364 ● Jan.Houwen@dorje.nlMonique.Verschuuren@dorje.nl ● www.dorje.nl